Ugrás a tartalomhoz

Bejelentkezés :

Miért fontos a mobilizáció?

Miért fontos a mobilizáció?

Miért fontos a mobilizáció?


Biztos hallottad már, hogy a mobilis ízület elengedhetetlen egy egészséges és fájdalommentes élethez. Ez valóban így van. Az ízületi mobilitás fejlesztése fokozza a sportolók teljesítményét és emellett a mindennapi életünket és tevékenységeinket is sokkal élvezetesebbé, könnyebbé teszi.

Amikor edzéstervet készítek valakinek, ezek a gyakorlatok az alapját képezik a programnak. A vendégeim már megszokták, nem telhet el úgy edzés, hogy ne mobilizációval kezdjünk! Van egy fix bemelegítésük, amit kötelező jelleggel meg kell csinálniuk. Ezzel csupán csak arra próbálom ösztönözni őket, hogy ha maguktól is edzenek, úgy melegítsenek be, hogy az tényleg felkészítse testüket a mozgásra.


Kulcsfontosságú lehet az életünkben.

„A mobilitás az a képességünk, ami a mozgások teljes tartományát biztosítja az ízületekben. A növekvő mobilitás a sérülések megelőzésének kulcsfontosságú eleme.”


A rendszeresen végzett mobilizációs gyakorlatok:

  • segítenek enyhíteni az ízületi merevséget, feszülést
  • hozzájárulnak a súlyzós edzések során végzett gyakorlatok pontos, hatékony és biztonságos kivitelezéséhez
  • hosszútávon egészséges mértékben növelik a mozgás terjedelmét, ami visszaállítja az izomzat rugalmasságát
  • jótékony hatással bírnak a váz- és mozgásszervi rendszer egészségére, mert a megfelelő testtartással ezek a problémák elkerülhetők.


A bemelegítés a nyújtással együtt egyfajta keretet biztosít vendégeimnek, mely egy idő után már rutinszerűen jön. Szeretik, hogy nem kell benne gondolkozniuk, szeretik, hogy úgy készítik fel magukat az intenzívebb edzés részre, hogy szinte észre se veszik. És természetesen szeretik, hogy a sérülés veszélye is minimalizálódik.