Ugrás a tartalomhoz

Bejelentkezés :

Hagymakrémleves

Hagymakrémleves
Hagymakrémleves jótékony hatásai

„Egyetlen hagyma felér egy egész patikával”, állította már Paracelsus, a híres orvos is a 16. században, és a modern orvostudomány megerősíti az állítását.
Nagyon sok ásványi anyagot tartalmaz (elsősorban kálium, kalcium, magnézium), A- , B- és C-vitamint, folsavat, vasat, cinket.
Védi a szivet, segít megfázás esetén és gyulladás csökkentő.
Nagyon erős fertőtlenítő hatása miatt közkedvelt gyógyírré vált.

A tejszínes hagymakrémleves az egyik kedvenc levesem, mely ebben az megfázós időszakban még közkedveltebb felhasználása a hagymának.
Szervezetre gyakorolt pozitív hatása miatt pedig természetesen beilleszthető egészséges életmódunkba.

Összetevők:

  • 5 db vöröshagyma
  • 3-5 gerezd fokhagyma
  • Fél édesburgonya (opcionális)
  • 1 ek kókuszolaj
  • Só, bors
  • 2 dl főzőtejszín / 2 dl rizstejszín
  • 1,5 l húsleves alaplé
  • 1 ek rizsliszt (opcionális)

Elkészítés:

  • Egy lábosban, hevített olajon üvegesre pároljuk a felszeletelt hagymát.
  • Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymákat, feldarabolt édesburgonyát, felöntjük alaplével, fűszerezzük és fedő alatt puhára főzzük.
  • A főzőtejszínhez hozzáadunk egy kis merőkanál főzőlevet, majd hozzáöntjük a leveshez folyamatos kevergetés mellett.
  • Forraljunk egyet rajta, és ha kész, botmixer segítségével pürésítjük.
  • Reszelt sajttal tálaljuk.
  • Tipp: ha azt szeretnénk hogy kicsit sűrűbb legyen, a tejszínhez hozzákeverhetünk egy evőkanál rizslisztet is.