Hagymakrémleves jótékony hatásai
„Egyetlen hagyma felér egy egész patikával”, állította már Paracelsus, a híres orvos is a 16. században, és a modern orvostudomány megerősíti az állítását.
Nagyon sok ásványi anyagot tartalmaz (elsősorban kálium, kalcium, magnézium), A- , B- és C-vitamint, folsavat, vasat, cinket.
Védi a szivet, segít megfázás esetén és gyulladás csökkentő.
Nagyon erős fertőtlenítő hatása miatt közkedvelt gyógyírré vált.
A tejszínes hagymakrémleves az egyik kedvenc levesem, mely ebben az megfázós időszakban még közkedveltebb felhasználása a hagymának.
Szervezetre gyakorolt pozitív hatása miatt pedig természetesen beilleszthető egészséges életmódunkba.
Összetevők:
- 5 db vöröshagyma
- 3-5 gerezd fokhagyma
- Fél édesburgonya (opcionális)
- 1 ek kókuszolaj
- Só, bors
- 2 dl főzőtejszín / 2 dl rizstejszín
- 1,5 l húsleves alaplé
- 1 ek rizsliszt (opcionális)
Elkészítés:
- Egy lábosban, hevített olajon üvegesre pároljuk a felszeletelt hagymát.
- Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymákat, feldarabolt édesburgonyát, felöntjük alaplével, fűszerezzük és fedő alatt puhára főzzük.
- A főzőtejszínhez hozzáadunk egy kis merőkanál főzőlevet, majd hozzáöntjük a leveshez folyamatos kevergetés mellett.
- Forraljunk egyet rajta, és ha kész, botmixer segítségével pürésítjük.
- Reszelt sajttal tálaljuk.
- Tipp: ha azt szeretnénk hogy kicsit sűrűbb legyen, a tejszínhez hozzákeverhetünk egy evőkanál rizslisztet is.